Жалпы гамма-сəулеленудің төмен мөлшер аясындағы ұзақ мерзімдік кезеңдегі эмоциялық стреске энергетикалық алмасу өзгерістері - Кыдырмолдина, А.Ш.; Жетписбаев, Б.А.; Жарыкбасова, К.С. (Fundamental and Experimental Biology, 2016)
Мақалада зерттеу бойынша 0,2 Гр дозадағы жалпы гамма-сəулелендірудің ерте мерзімдік кезеңінде көкбауырда ЦХО белсенділігінің кему жəне АТФ-аза белсенділігінің жоғарылау көрсеткіштері анықталған. Ұзақ мерзімдік кезеңінде көкбауырда СДГ белсенділігі төмендеген. Сондай-ақ төмен дозадағы гамма-радиацияның ұзақ мерзімдік кезеңінде эмоциялық стресс əсері кезінде көкбауырда ЦХО белсенділігі бəсеңдеген.