«Бұйратау» Мемлекеттік ұлттық табиғи паркі сүтқоректілерінің қазіргі жағдайы - Қартбаева, Г.Т.; Мизембаев , Е. (Fundamental and Experimental Biology, 2015)
Мақалада«Бұйратау» Мемлектеттік ұлттық паркінің сүтқоректілерінің қазіргі жағдайы, таралуы, сандық динамикасы қарастырылған. Сандық көрсеткіштеріне, таралуына шектеуші факторларға талдаулар жасалған. Соңғы мəліметтер өңделіп сарапталған. Сонымен қатар«Бұйратау» терио-фаунасының негізгі құрамдық түрлері көрсетілген. Бұл жұмыс Бұйратау мемлектеттік ұлттық табиғи паркінің биоалуандылығын зерттеуге арналған.