Artemisia gracil.Krasch. (жұқа жусан) өсімдігінен алынған сантонин туындыларының микробқа қарсы белсенділігі - Жұмағалиева, Ж.Ж. (Fundamental and Experimental Biology, 2015)
Мақалада сантонин негізінде алынған амин туындыларының биологиялық белсенділігі бойынша мəліметтер келтірілген. Сантонин туындыларының микробқа қарсы белсенділікті анықтау үшін аэробты жəне факультативті анаэробты— грамм оң бактериялар (Staphylococcus aureus), эпидермалды стафилококк (St. epidermis, Str. pneumonial, Str. oralis. Ent faecium,Ent. faecalis, Bac polymyxa, Bac subtilis) жəне грамм теріс бактериялар (Salmonella spp Klebsiella spp, Proteus spp,Providencia Rettgeri,Escherichia coli,Pseudomonas aeruginosa) штаммдары қолданылды. Антимикробтық əсерді агар диффузия əдісімен зерттелді.